lunedì 22 agosto 2011

il consiglio per la cantina Azienda Agricola Pietroso di Gianni Pignattai:IL ROSSO UNA LIBIDINE DI PIACERE AL PALATO.. IL BRUNELLO UNO DEI MIGLIORI 2006

UN BRUNELLO DI STILE E CARATTERE
SARANNO FAMOSI
UN PREMIO TRA I MIGLIORI ASSAGGI DEL 2006 BRUNELLO

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Azienda Agricola Pietroso di Gianni Pignattai: Brunello di Montalcino
LabelPietroso


 
Vintage2006
DenominationDOCG
Colourred
Drynessdry
Typestill
GrapesSangiovese (Brunello)
RegionTuscany
Period of harvestfirst week of October
Yield per hectare45 hl.
Ageing36 months in 30 hl. Slavonic oak barrels, and 6 months in the bottle
Organoleptic characteristics
Colourruby to garnet red
Noseintense, persistent and ample, with aromas of small red fruits, and a hint of vanilla
Tasteelegant and harmonious, tannic, lingering
Serving temperature18 ° C.
Drink beforepreferably 14 years from bottling
Food suggestionsgoes well with red meat, roast, game, and with well-matured cheeses



mA IL ROSSO E' UNA LIBIDINE..

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